Är du trött på din inredning i hemmet?

Önskar du ge dig själv en knuff i rätt riktning för att skapa förändring i hemmet?

Ett billigt sätt att skapa förändring i hemmet är att möblerna om i bostaden. Ja, ibland kan det vara det som gör skillnaden så helheten i hemmet känns nytt för dig. Titta exempelvis på annonser som hemnet, inredningstidningar mm och finn ut vad du gillar för stil. Tänk sen, är det möjligt att skapa den förändringen i min bostad? Kanske ser du att vissa projekt och förändringar faktiskt är möjliga utan några större ekonomiska belastningar för din ekonomi. Enkla lösningar som förflyttningar av möbler som en byrå eller ett vitrinskåp kan göra underverk för ett vardagsrum. Våga prova, tänk att det måste ej vara permanent. Möblerna om och testa, passar detta eller ej? Ge det lite tid och känn hur det känns efter ommöbleringen.
Du kanske känner att det saknas nåt, en vägg kanske behöver målas om i sovrummet för att få till rummet så som du vill. Ja, när du väl satt igång dessa tankar att förändra hemmet så kommer ofta lösningar och nya idéer av sig självt. I början kanske du känner att det är svårt att komma fram till nya kreativa lösningar för ditt hem och vilka förändringar som kan göras, men ge det lite tid och ge dig tid att låta dessa tankar komma till dig även när du ej söker aktivt efter dem. Bara att du börjat fundera kring att förändra hemma så kommer idéer komma naturligt när du minst anar det.

Hjälp av Inredningsarkitekt eller inredare, är det nåt för mig?
För den som har möjlighet att ta in hjälp finns inredare och inredningsarkitekter som kan assistera dig att finna nya lösningar för ditt hem och kanske därmed hitta en ny inredningsstil som du ej själv visste kunde vara möjlig i ditt hem. Denna tjänst är allt annat än gratis, timdebitering så det kan dra iväg om du ej sätter ett tak för vad det får kosta.

Unika möbler från unika möbelbutiker, var finns de?
Kanske letar du efter mer unika möbler och ovanlig inredning som är svår att finna i dina vanliga lokala möbelaffärer. Ett tips är att titta runt i olika nätbutiker, sök på det du letar efter specifikt, vissa möbelbutiker erbjuder även hemleverans. Bor du exempelvis i Örebro området och vill ha tag i unika möbler så ges möjlighet via transport från exempelvis Göteborg. Detta kan vara ett sätt att finna nya ovanliga möbler och få ett mycket större utbud att välja ifrån jämfört med att bara titta runt i lokala möbelbutiker i Örebro.  I slutändan kan detta skapa och ge dig möjlighet till ett ännu personligare hem att trivas i och med mer unika möbler än om du endast tittar runt lokalt i möbelaffärer.