Därför måste vi bli bättre på att berömma andra kvinnor

När det gäller att stödja andra kvinnor brister vi ofta. Vi är snabba på att döma, tävla och kritisera varandra. Detta är särskilt sant när det gäller vårt utseende. Vi sliter ner varandra om vår vikt, våra kläder, vårt smink med mera. Det är dags för oss att bli bättre på att berömma andra kvinnor.

 

Varför är det viktigt för oss att göra detta? Först och främst för att det känns bra! När vi ger någon en komplimang får det dem att må bra och det får oss att må bra också. Dessutom bygger vi upp varandra när vi stöttar andra kvinnor. Vi skapar en gemenskap av starka kvinnor som kan hjälpa varandra. Slutligen, när vi berömmer andra kvinnor, föregår vi med gott exempel för nästa generation. Vi lär unga flickor att de ska stödja varandra och att de ska fira varandras framgångar. Hitta mer inspiration här.

 

Så hur kan vi börja berömma andra kvinnor mer? Här är några tips:

 

  1. Komplimanger till andra regelbundet. Det behöver inte vara något stort – säg bara till din väninna att hon ser bra ut i dag eller att du gillar hennes nya frisyr.

 

  1. Ge äkta komplimanger. Se till att dina komplimanger kommer från hjärtat och inte bara är något du säger automatiskt.

 

  1. Var specifik om vad du tycker om. Säg inte bara “du är söt idag” – berätta för din vän vad du gillar med hennes kläder eller frisyr.

 

  1. Sprid kärleken! När du ser någon göra något fantastiskt, berätta för henne hur stolt du är över hennes prestationer.

 

  1. Undvik komplimanger i baklängesform. Dessa komplimanger är den typ av komplimanger som har en dold förolämpning bakom sig. Till exempel: “Du ser bra ut för din ålder” eller “Du är inte lika fet som du brukade vara” Komplimanger i baklängesled slutar bara med att få alla att känna sig dåliga. Läs fler artiklar här.

Låt oss göra ett åtagande att börja berömma andra kvinnor. Läs fler gratisartiklar här.