Nike Air Jordan 1 Low: Den bästa retroskoretern genom tiderna

Jordan 1 har sett ett antal moderna versioner. Nike Air Jordan 1 Low är en av de senaste, och förmodligen bästa, versionerna av den ursprungliga Jordan-silhuetten. Den här sneakern släpptes i slutet av 2017 och är en variant av den ikoniska high-top basketsko som såg sin debut för mer än 30 år sedan. Den nya versionen har en lågt skuren design med synlig Zoom air-dämpning på skosulan, vilket ger den en retrolook med modern funktionalitet och komfort. GODKÄNNAD AV: Michael Jordan själv och alla barn som ville bli som Mike när han blev stor. Släppet av Nike Air Jordan 1 var så betydelsefullt för sneakerkulturen eftersom det signalerade slutet på andra märkens dominans över marknaden och ledde till en era där allt från träningsbyxor till basketskor stämplades med “NIKE” och prissattes därefter.

Skons viktigaste egenskaper

Nike Air Jordan 1 Low är en låg version av den ikoniska basketskon Air Jordan 1. Den har en synlig Zoom air-dämpning och en yttersula i gummi. Den har också en perforerad tåhätta, vilket är en funktion som sällan återfinns på lågskor. Skon finns i en mängd olika färgställningar, inklusive en speciell “Bred Toe”-version som innehåller den ursprungliga färgställningen och designen.

Varför är detta den bästa retroskon?

Den ursprungliga Air Jordan 1 var den första basketsko som tillverkades utan synlig luft, och den nya versionen gör detta tydligt med den lågt skurna designen. Air Jordan 1 är också den första Air Jordan-modellen med synlig luftdämpning. Och som med alla andra retroskor är den här versionen byggd med moderna material och konstruktion. Med andra ord är den bekvämare, hållbarare och snyggare än originalet och har dessutom den extra bonusen att den är billigare.

Varför är det viktigt?

Nike Air Jordan 1 Low är en av de mest betydelsefulla sneakersen genom tiderna. Det är den första nya Air Jordan-modellen på flera år och förväntas sätta tonen för många andra kommande retrosläpp. Så om du vill känna dig och se ut som en sneakerhead-insider är detta ett bra ställe att börja. Släppet av Nike Air Jordan 1 var så betydelsefullt för sneakerkulturen eftersom det signalerade slutet på andra märkens dominans på marknaden och inledde en era där allt från träningsbyxor till basketskor stämplades med “NIKE” och prissattes i enlighet med detta.

Vad är nästa steg för Air Jordan 1?

Air Jordan 1 Low kanske får några vänner i år när Air Jordan 1 High förväntas släppas. Det är oklart om de kommer att komma i samma färgställningar som Low, men det är troligt eftersom de båda ingår i samma modell. Nike Air Jordan 1 Low är en lågt skuren version av den ikoniska basketskon Air Jordan 1. Den har en synlig Zoom air-dämpning och en yttersula i gummi. Den har också en perforerad tåhätta, vilket är en funktion som sällan återfinns på lågskor. Skon finns i en mängd olika färgställningar, inklusive en speciell “Bred Toe”-version som innehåller den ursprungliga färgställningen och designen.