TOREKOVS 2020

Torekov – Bjärehalvöns pärla!

Bjärehalvön med en handfull högklassiga golfbanor, vandringsleder och god mat är ett synnerligt fint resmål! Här följer ett förslag på en supermysig heldagsutflykt!

 

Hela Bjärehalvön är fantastiskt vackert att bevista. Förslagsvis börjar ni med ett morgondopp på härliga kallbadhuset i Båstad. Många har nog bevistat Båstad under tennisveckorna, men glömt bort hur fint det är att besöka under resten av året. Sen sätter man sig i bilen och rullar en kort sträcka till Norrvikens Trädgård för frukost. En unik anläggning som är lika vacker året om, men ett måste i det fall man är i Skåne vid Jultid!

 

Efter ytterligare en bit längst slingring vacker väg västerut har man möjlighet att passera Kattvik, den lilla pittoreska hamnen som numer blivit känd eftersom artisten och den fina familjepappan Måns Zelmerlöv huserar där.

Därefter  tycker jag absolut att man ska ta sig till Hovs Hallar med sin magnifika klippmiljö. Det är inte helt lämpligt för de yngsta barnen eller våra äldre att gå där – men ett oerhört fint stopp om man vill ge sig på aktiv promenad, sportiga bad eller bara fika och förundras över det vackra man får se. Se till att ha bra fritidsskor eller vandringskängor i det fall man ska ta sig ner till vattnet.

 

Ca 15 minuters bilkörning ytterligare västerut längst Hallandsåsen kommer slutligen dagens mål, det som jag förkunnar till Bjärehalvöns pärla – Torekov.

Torekov är egentligen inte så mycket, eller så är det helt enkelt allt! Denna lilla fiskeby erbjuder så mycket kvalitet!

Man kan vandra runt bland små gränder i dagar och bara förundras över pittoreska små trädgårdar. Eller så sträcker man ut stegen och går längst kustlinjen på hedarna som leder en ner mot Skälderviken.

Det är extremt dyrt att köpa in sig i en fastighet i Torekov, men det märks inte när man rör sig där. Folk är vänliga och öppna. På förmiddagarna så samlas bofasta och sommargäster vid morgonbryggan iklädda morgonrockar och träskor. Ingen lyfter på ögonbrynen ifall du inte är klädd i något nytt och dyrt, utan man kommer som man är och bara njuter av ett gott bad.

 

Till lunch alternativt middag  finns det ett antal trevliga restauranger att besöka.

G Swensons´s krog och Hamnkrogen erbjuder menyer som myllrar av matglädje och säsongens lokala smaker. Nyöppnade Varvet Mat och Vin med sitt läge längst nere vid vattnet har både god mat och mycket trevlig service.

Hotell Torekov erbjuder även de både dagens rätter och fin middag. Kanske till och med boka ett rum och njut av charm och spa?

 

Vill man ha med sig en fin present hem till barnen så föreslår vi ett besök i Pop-Up-butiken Torekovs barnklockor. De har tagit intryck av den exklusiva, genuina kvalitet som bygden erbjuder och tagit fram exklusiva klockor för barn. De erbjuder även webshop på www.torekovs.se

 

Om ni har lite extra tid, eller tänker stanna över natten, så ska ni inte inte missa möjligheten att åka ut till Hallands Väderö! Från hamnen går det turbåtar som tar er ut till ett av Sveriges finaste dykvatten. En riktigt, riktigt härlig utflykt.

 

Väl tillbaka i Torekov tycker jag ni återigen bevistar badbryggan och bara njuter. Kanske ett kvällsdopp i solnedången?

 

En dag har därmed passerat, men ni kommer att ha upplevt många härliga timmar  med mycket fina intryck. Stillhet och kvalitet på Bjärehalvön med avslutning i Torekov – Bjärehalvöns pärla!