Personligt inlägg: Det är därför jag går upp så mycket i mitt kärleksliv

Sexlivet är en stor och viktig del för i stort sett alla par. Jag själv lägger stort fokus på mitt eget sexliv, och det gör jag av många skäl. Här i denna artikel berättar jag varför jag lägger så mycket tid på mitt och min partners sexliv, samt vad jag gör för att förbättra det.

Stärker parförhållandet

Den viktigaste anledningen till att jag och min partner lägger så mycket tid på vårt sexliv är för att det stärker våra band till varandra. Det handlar dock inte om att ha så mycket sex som möjligt, utan om att ha så bra sex som möjligt. Vi gör bara det som vi båda tycker om och mår bra av. Vi fokuserar även mycket på att prata om vårt sexliv. Detta hjälper oss att förbättra sexlivet i längden, vilket stärker banden ännu mer.
Om du och din partner vill kunna stärka era egna band, ska ni testa att ändra era vanor och lägga lite extra tid på bättre sex. Lyssna på varandra hela tiden, och försök att hitta saker som passar er båda.

Bättre njutning

När vi började fokusera mer på vårt sexliv, märkte vi snabbt att vi njöt mycket mer. Innan vi började lägga ner extra mycket tid på sexlivet, var sexet ganska tråkigt och enformigt. Det hände aldrig något nytt eller spännande. Vi märkte att vi njöt mer när vi började variera vårt sex med nya spännande sexleksaker. Innan vi hittade de sexleksaker som passade oss, ställde vi oss själva ett par frågor. Appstyrd vibrator, är det den bästa vibratorn för par? Vilken sexgunga passar oss bäst? Vilket glidmedel till sexleksaker? Dessa frågor hjälpte oss att sålla bort sådant som inte skulle passa oss så bra.
När vi hittade de rätta leksakerna, märkte vi att vi kunde ta vårt sexliv till en helt ny nivå. Om du och din egen partner saknar lite extra krydda i ert sexliv, ska ni göra som oss och testa lite olika sexleksaker.

Lugnande och avstressande effekt

Efter att vi började arbeta på att förbättra vårt sexliv, märkte vi att vi började känna oss mer avslappnade och avstressade. Vi började helt enkelt känna oss mer nöjda och tillfredsställda, även i vardagen. Detta var en helt oförutsedd effekt som kom som ett extra plus.
Om du och din partner ofta känner er stressade eller har svårt att slappna av efter en slitsam dag, ska ni testa att förbättra ert sexliv ihop. Ni behöver absolut inte börja med några stora förändringar. Börja med det ni kan och arbeta er framåt. Kom ihåg att lyssna på varandra och försök att nå ett sexliv där ni båda får extra mycket njutning tillsammans.